beyondcom.se | www.make-it.se 
 

17 Vasaloppet, nu är det över!

Då var min Vasaloppshistoria över som elitåkare. Jag gjorde ett försök men det höll inte. Ändå glad över att jag testade. Allt utom ryggen fungerade.

Jag tog beslut i fredags, efter en positiv behandling på ryggen torsdag kväll och en skidtur i kl 07 på morgonen, att åka till Sälen och göra ett försök.

Inledningen av loppet gick över förväntan och jag låg med som jag ville i klungan. Blev ju tyvärr snö så väldigt många fler åkare än normalt i tätklungan. Efter halva loppet började jag känna av ryggen mer och mer och fick börja ändra tekniken för att minska på smärtan. Det funkade bra till Oxberg och det gick bättre att åka uppför än på flacken. När sedan farten skruvades upp efter Oxberg fick jag det tuffare och tuffare och någon gång efter Hökberg gick det inte längre att pressa kroppen. Jag kunde inte längre koppla in magen i stakningen utan svankade och var tvungen att vrida på höften i sidled för att kunna fortsätta. Shit va ont det gjorde under sista två milen och efteråt. Och bilresan till Meråker hade jag aldrig fixat utan smärtstillande...

32 är min sämsta placering någonsin och det var ju inte så jag ville sluta. Men kroppen klarade inte mer.

Stort tack till er som var med i helgen. Ni gjorde ett jätte jobb och vi hade skoj. Magnus Pallin, Stefano Girardi, Jon Rydholm, Andreas Carlsson, Ann-Sofie Järsenholt, Pär-Anders Järsenholt, Claes-Göran Lundberg, Gudrun Svärd, Lars-Gunnar och Kari Eie!

Och tack alla ni som varit med på någon av de andra loppen, "Sollefteå" gänget med Magnus Söderberg i spetsen, klubbar, team, vallare, åkare, drickalangare, Henrik Erickson och Sune Brändholm!

Tack Vasaloppet för en fantastisk tävling och grattis John Kristian Dahl! Andra segern hittills...