beyondcom.se | www.make-it.se 
 

32.30 min i regn och vattenpölar!

Efter riktigt varmt väder i Eksjö under torsdagen och fredag förmiddag så blev det som prognosen hade visat ett väderomslag på eftermiddagen. Mitt på fredagen var det riktigt fuktig varm luft men ca 40 min innan start på VP-milen så började regnet ösa ner. Jag var ute och värmde upp och blev på bara någon minut totalt genomblöt. Väl till kl19 när starten skulle gå så lugnade regnet sig något men det regnade under hela loppet. Förrutom regnet så var det en massa vattenpölar som man antingen fick springa runt eller klaffsa igenom. Mina lätta Adidas tävlingsskor var inte så lätta längre. Hur som helst var det riktigt roligt att vara med och springa. Åt de tre kenyanerna som var med fanns inget att göra. Segraren hade 30.39 min. Jag fick isället kämpa mot orienteraren Henrik Jansson om placeringe fyra och fem. Henrik var starkare än mig på slutet och kom in precis under 32 min mens jag tappade fast sista 3km och sprang in på 32.30 min. Det kändes okej i kroppen men efter 5-6km känndes det i benen att jag inte sprungit något på asfallt tidigare i år. Idag känns det ännu mer! I morgon ska jag springa orientering på Bredareds långdistanstävling, 12,5km fågelvägen i riktigt tuff och kuperad terräng.