beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Bihåleinflammation igen...

Tanken med denna sista säsong var färre tävlingar, mindre resande, bättre återhämtning, bättre träning mellan loppen och fullt fokus på de lopp jag åkte. De lopp jag skulle prestera på var Jizerska, Marcialonga, König, Vasaloppet och Årefjällsloppet!

Träningen gick kanon under hösten och jag jag följde planen med mindre lopp som uppladdning inför de viktiga loppen. På de mindre loppen (i dec) så gör jag mitt bästa när jag väl startat men lägger inte upp träningen för att vara på topp då och har också vallat själv ett (eller någon gång två) par skidor till dessa tävlingar. 

Så gick de som det gick i Tjeckien... en kropp i bra form men crash/vurpa/stavvrott som gjorde att resultatet blev långt sämre än vad de skulle vart. Det sved verkligen men jag lämnade det och såg framåt. Marcialonga var nästa mål och det loppet placerar jag som nummer två efter Vasaloppet prestigemässigt.

En vecka efter Jizerska så började jag känns mig småhängig och så kom halsont och tät näsa på de. Förkylningen bröt ut ordentligt och jag bäddade ner mig. Men så gick det inte över utan blev sämre i näsa, öron och huvud/panna. Huvudverk, tryck i pannan, lock för öronen och helt tjockt i näsan. Jag ville snyta mig men inget gick att snyta ut. Så det blev läkarbesök och diagnosen bihålleinflammationen (igen) och antibiotika behandling. Jag skriver igen för det har jag haft många gånger nu de sista åren. Jag får "aldrig" vanliga förkylningar utan det sätter sig alltid något mer. Min allergi och astma gör slemhinner känsliga och gångarna tätas lätt igen. 

Att tävla är inte att tänka på utan nu handlar det om att bli av med sjukdommen. Slippa konstant lock för öronen, huvudverk, tryck över pannan och allmän trötthet. Trist att inte kunna tävla och Marcialonga var ett stort mål denna vinter. Men återigen får jag försöka och se framåt och viktigast av allt bli frisk! Flera veckor utan träning är ingen formtoppning precis...

Lycka till och ha en trevlig helg ni som åker Marcialonga!