beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Lite hopp ändå...

Det har varit en trist period sedan Vasaloppet. Slutet på loppet var en pina då det kändes som om jag hade en kniv instucken i ryggen. Dagarna och nätterna efter var inte bättre. Det blev många dagar med maxdos av paracetamol innan det började lugna sig något.

Ingen träning utan istället en kort "frisklufts och få cirkulation" promenad. Som tur är har det med hjälp av behandlingar i veckan som varit blivit bättre. Troligen är inget helt sönder men något är inte helt bra i korsryggen.

Smärtan under Vasaloppet gjorde att jag inte kunde åka tekniskt riktigt utan började svanka och vrida på höften. Jag kunde inte koppla in magen som tidigare och som är helt avgörande för att få tekniken att stämma och för att åka fort.

Jag jobbar nu med rehab övingar för nedre delan av magen och ryggen med målet att stabilisera upp och för att kunna få höften i rätt position igen. Tur i oturen är ju skid karriären över men man vill ju ändå kunna fortsätta att röra på sig och framför allt inte ha smärta hela tiden. Mer om ryggproblem.