beyondcom.se | www.make-it.se 
 

MR resultat... diskbråk och diskutbuktningar...

Ni som följt min sista vinter som elitsatsande skidåkare har sett att jag haft stora problem med ryggen. Lite kort så kom problemet 2 veckor före Vasaloppet och sista veckan före loppet var det riktigt dåligt. Då jag känd emig lite bättre på fredagen så bestämde jag mig ändå för att åka till Sälen och göra ett försök. Det fungerade okej i 60km men sedan gjorde det ondare och ondare. Starx före Hökberg hög det till och det kändes om jag fick en kniv inkörd i ryggen. Så här i efterhand inser jag att jag skulle gått av, brutit loppet. Men att bryta mitt sista Vasloppet från elitledet det vara ville jag inte. Jag slet mig i mål och förstod att något var helt fel.

Det blev undersökning, behandlingar och rehab och jag kunde fyra veckor senare ta mig i mål på Årefjällsloppet. Mellan Vasaloppet och Årefjällsloppet var det fler verktabletter än träningspass. Jag stakade två korate pass veckan före loppet och jag ver överklycklig över att jag kunde ta mig i mål.

Årefjälloppet blev mitt sista lopp och efter det bar det av till Eksjö för jobb på Ing2. Jag har också gjort MR och fick i veckan svaret på de. Jag hade fyra ställen i ryggen som inte var som det skulle. Det var bl.a. ett diskbråk och två diskutbuktiningar. Detta är inget man oppererar så länge man inte tappar känseln/domnar bort/blir förlamad. Och dit hoppas jag verkligen jag inte kommer.

Nu blir det fortsatt rehab träning varannan dag för att stärka upp nedre delen av ryggen och magen. Det är inte värdens roligaste men ska jag kunna röra på mig i framtidne är det ett måste.

Jag passar här på att tacka alla er som hjälpt mig på något sätt med ryggen!!