beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Stavbrott och dagen var över...

Det blev en lite trist start på de stora viktiga loppen för min del i helgen. En crash, vurpa och stavbrott efter ca 11km ödela dagen och årets första lopp jag satsat på. Jag har skrivit om Jizerksa och minna många lopp där och fina minnen. Nu blev inte detta mitt sista Jizerksa vad jag hoppats på....

Pga snöbrist blev årest lopp kört på en 3,4km runda (15 varv). Det är så klart trist att inte den fina ordinarie banan gick att åka men jag tycker det är bättre med lopp än inställt lopp. Arrangörerna hade gjort ett bra arbete och då det på lördagen dagen före loppet var -6 grader var det väldigt fina förhållanden. Tyvärr så blev det inga minus grader under natten utan temperaturen lång på någon plus grad och det var väldigt fuktigt.

Jag låg med fin i den ca 20 manna stora tätklungan när olyckan var framme. Det gick väldigt fort så jag vet inte exakt vad som hände men plötsligt så snurrade jag runt och gick i backen. Jag kom ganska fort upp men när jag skulle åka iväg så åkte högerarmen rakt ner i backen och jag insåg att staven var av. F.... Jag hade krokat ihop med Johan Kjöstad som fick dricka lagning i den kuran. Med tre spår och tre åkare i bredd blev det trångt. Jag låg i mitten spåret och vad jag i efterhand kan se på TV så verkar det om Johans höger skida i samband med kurvan och drickalagningen går in mot mitten samtidigt som min vänster skida går åt vänster. Han kör över min skida och när ag ska lyfta runt/fram den så sitter den fast och jag gör en piruet.

Efter att ha stått och ropat stav ett tag så fick jag en 137 cm (20cm för kort) stav av Leas Pro Am laget, stort tack för det!! Kan faktiskt tycka det är lite märkligt att inte de stopra laget som stod där och som hade många stavar kunde gett mig en stav. När jag var Team Chef i Coop diskuterade vi detta i laget var överens om att vi skulle hjälpa andra elit åkare från andra lag om olyckan var framme och någon bröt en stav. Jag åkte sedan 400-500meter med den korta staven inna jag fick rätt längd. Men det var över för mig, att jaga ikapp en klunga som går för fullt går inte. Men så klart gjorde jag ett försök och plockade faktiskt in lite tid i två varv ihop med Demntiev på tätklungan men det kostade väldigt mycket och jag blev helt slut i jakten på den. Det tog musten ur mig och på de sista tre varven var jag helt slut och tappade mycket tid.

Hur bra det kunnat bli kommer jag aldrig få veta men kroppen var pigg och det får jag ta med mig framöver! Jag blev 19 och var med det femte svensk. Om tre vckor är det dags för Marcialonga!!

Stefano och Kari gjorde ett jätte jobb! Tack för det!!