beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Vasaloppet nästa!

Tänkte ta och summera tiden från sist kort och så några ord om Vasaloppet som väntar till helgen!

Det var otroligt segt att bli va med förkylningen och bihålleinflammationen och det slutade med 16 dagar utan träning. Sedan började jag röra på mig lite smått. De skumma var att det inte släptte helt utan jag kände att någon inte var helt som det skulle. Det var segt i kroppen och lock för öronen och tungt huvud. Så inte förrän första helgen i februari kunde jag börja genomföra något som man kan kalla "normal" träning. 

Det största målet denna säsong har hela tiden varit Vasaloppet och det fanns där i huvudet hela tiden. Jag brukar förlja ett upplägg inmot Vasaloppet som jag tror på men denna gång var det viktiga att bli helt bra och känna att kroppen svarade. Vecka 6 blev veckan då jag började öka träningsmängden och vecka 7 så körde jag fullt ut en 24 timmars vecka. Jag körde ett lopp både vecka 6 och vecka 7 och det var okej men inte mer. Första loppet var jag ringrostig och andra loppet oerhört mukulärt sliten. Hur som bra genomkörade!

Denna vecka, vecka 8, har jag dragit ner på mängden och lagt in mer fart och koratre pass. Jag har kört två knalltuffa intervallpass och ett återstår innan det på torsdag är dags att åka mot Sälen. Jag har laddat en vecka i Vålådalen, as usual, ihop med Kari och det har givit mig mycket. Nu satsar jag på överskott mot Vasaloppet och ser fram mot ett fantastiskt lopp!